In het kort

 • 01

  Beroep

  René is inmiddels 23 jaar leerkracht van een basisschool. Daarnaast ook fotograaf.

 • 02

  Eten

  Pizza, pannenkoeken, macaroni en nog veel meer.

 • 03

  Sport

  Schaatsen, hardlopen, wandelen en (vroeger) volleybal.

 • 04

  Hobbies

  Fotografie, muziek, bioscoop, bowlen, verre reizen maken.

Even voorstellen :-)

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt.

Mijn naam is René de Vries. Ik ben leerkracht basisonderwijs, fotograaf en schrijver. Ik schrijf kinderboeken, jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Ik krijg vaak te horen dat ik zo herkenbaar schrijf, net alsof het allemaal echt gebeurd is. Een mooier commentaar kan ik niet krijgen. Nu is het wel zo dat veel personen en gebeurtenissen verzonnen zijn.

KINDERBOEKEN - Als leerkracht van een basisschool heb ik natuurlijk heel wat meegemaakt met de leerlingen, ouders en collega's. Meer dan genoeg stof om te verwerken in spannende boeken. Ik hoop in 2022 mijn eerste kinderboek te publiceren!

YOUNG ADULT jeugdthrillers - In mijn vrije tijd heb ik ruim vijftien jaar met tieners in een grote stad gewerkt. Hun belevenissen (en van mijn leerlingen) waren/zijn genoeg inspiratie voor de Erinyen reeks. Vooralsnog heb ik voor drie boeken de verhaallijnen klaar. Deel 1 ("Precies je moeder") is inmiddels verschenen. Nu tijd vinden om deel 2 en deel 3 af te maken.

VOLWASSENEN - Ik heb de Trilogie "The Friends" en een Sleutelroman voor volwassenen geschreven. De Trilogie beschrijft de vriendschap tussen mensen en internationaal terrorisme. De Sleutelroman is een op waarheid gebaseerd verhaal. De namen zijn veranderd en data zijn aangepast om herkenning te voorkomen.